FFS

FFS

FDFD


آموزش نظامی

ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

تفنگ خیبر 2002    ( KH 2002)    ساخت سازمان صنایع دفاعی ایران که در سال 1380 طراحی و در سال 1381 در مرحله تولید قرار گرفت . سلاحی است اتوماتیک تهاجمی سبک (Bollpup)  که با فشار غیر مستقیم گاز باروت مسلح میگردد. دارای برگه ناظم آتش چهار وضعیتی شامل : ضامن(S) ، تک تیر (1)  ، سه تیر (3) ، رگبار (A) میباشد. دو نوع دستگاه نشانه روی مکانیکی و اپتیکی(دید در شب) دارد که روی دستگیره حمل قرار میگیرد. لوله این سلاح قابل تعویض است. این سلاح عقب نشینی کم ، دقت بالا ، وزن کم ، و درجه اطمینان بالائی دارد. ساختار سلاح به گونه ای است که به سادگی قابل تعمیر و نگهداری میباشد.دارای سرنیزه و دوپایه است که به هنگام استفاده از دوربین بعنوان سلاح تک تیرانداز مورد استفاده قرار میگیرد.

کالیبر

56/5 میلیمتر

عمل چفت شدن

چرخشی با قفل کامل

ظرفیت خشاب

20 و 30 تیری

طول سلاح با لوله بلند

78 سانتیمتر

طول سلاح با لوله متوسط

73 سانتیمتر

طول سلاح با لوله کوتاه

68 سانتیمتر

تعداد خان و گردش

6 عدد راستگرد

سرعت اولیه گلوله

950 متر بر ثانیه

برد نهائی

2500 متر

برد مؤثر (با لوله بلند)

450 متر

نواخت تیر علمی

800 تا 850 تیر در دقیقه

نواخت تیر عملی

120 تا 180 تیر در دقیقه

وزن (با لوله بلند و خشاب 30 تیری خالی)

700/3 کیلو گرم



 

 

آموزش نظامی

ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

سلاحهای گوشه زن    Cornershot Weapons

برای اولین بار در نبردهای سنگین و خشونت بار خیابانی در استالینگراد بود که ایده ساخت چنین سلاحی به ذهن سربازان آلمانی خطور کرد و در مدت زمان کوتاهی نیز این سلاح توسط طراحان قدرتمند کارخانه (اشمایزر ) طراحی شد و نمونه های اولیه آن برای آزمایش به استالینگراد ارسال شد و در آن زمان بود که سربازان روسی متوجه نکته عجیبی در زد و خردهای کوچه به کوچه استالینگراد شدند . گلوله به طرف آنها شلیک می شد اما خبری از تیرانداز نبود.

با پایان یافتن جنگ جهانی دوم این ایده بی نظیر همانند دهها پروژه دیگر در اثر رخوت بعد از جنگ از یادها رفت و به فراموشی سپرده شد . در جنگهای شهری یا درگیریهای پلیسی و یا هر نوع عملیاتی که در فضاهای محدود و بسته صورت می گیرد ، یک سلاح گوشه زن میتواند جان دهها سرباز یا پلیس را نجات بدهد و تجهیز نیروهای نظامی و انتظامی هر کشوری از جمله جمهوری اسلامی ایران به این نوع تسلیحات بسیار مهم و حیاتی میباشد.

ایده ای که آلمانها طی جنگ جهانی دوم از آن بهره بردند ، استفاده از مسلسهای لوله کج بود که تکنولوژی آن برای پیاده سازی در این زمان نیز بسیار پیچیده و سخت است

و به همین دلیل اکثر سازندگان مطرح و مشهور تسلیحات از راه حلی بسیار ساده و جالب استفاده نمودند. طراحی کیتی که بتوان سلاحهای کمری استاندارد را از طریق آن به سلاحهای گوشه زن تبدیل نمود .در حالت عادی این کیت از سلاح کمری به فرم معمول و برای نشانه روی مستقیم استفاده می کند.اما زمانیکه لازم باشد بلافاصله توسط این کیت که مجهز به یک دوربین ویدئویی سبک و کارا است سلاح کمری در زاویه دلخواه قرار گرفته و تیرانداز توسط یک صفحه نمایش با کیفیت ، هدفگیری نموده و شلیک می کند.

بر روی این کیت میتوان سلاحهای کمری مانند : sig sauer / beretta / glock / cz را نصب کرده و براحتی استفاده کرد.در کیتها و سیستمهای جدید سلاح گوشه زن که در سال 2005 معرفی شدند امکان استفاده از نارنجکهای 40 میلیمتری انفجاری ، دودزا و ... را فراهم کردند.همچنین امکان پرتاب گازهای اشک آور ، بیهوش کننده و سمی نیز توسط این کیتهای مدرن سلاح گوشه زن وجود دارد.

 

آ




آموزش نظامی

ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

مشخصات

سلاحی است انفرادی ،خودکار و نیمه خودکار که با فشار غیر مستقیم گاز باروت مسلح و با هوا خنک میشود،با خشابهای 30 ، 40 ، 75 فشنگی (خشابهایی با ظرفیت 90 و 120  تیری بنا بر نیاز برخی کشورها نیز ساخته می شود ) از زیر تغذیه و دارای برگه ناظم آتش سه وضعیتی ( بالا ضامن ، وسط رگبار ، پائین تک تیر )  است . این سلاح تا به ضامن است نه مسلح می شود و نه شلیک میکند.دستگاه چکاننده آن از نوع ضربتی است ،این سلاح دارای دو نوع دستگاه نشانه روی می باشد که عبارتند از :

الف – دستگاه نشانه روی مکانیکی : این دستگاه تشکیل شده از یک ستون درجه که از اعداد 1 الی 8 و در بعضی مدلها 1 الی 10 مدرج شده که هر عدد نمایانگر ضریب 100 متر می باشد و خط شاخص هر عدد زیر آن عدد قرار دارد ،در انتهای ستون درجه دارای علامت تاکتیکی بوده که هم سطح 300 متر میباشد و یک مگسک که در سمت و برد قابل تنظیم میباشد.

ب – دستگاه نشانه روی اُپتیکی : دوربین این سلاح روی یک روپوش محفظه یدک نصب می باشد که در موقع استفاده ،روپوش محفظه اصلی را برداشته و روپوشی که دوربین روی آن سوار است را جا می زنیم و در دونوع معمولی و دید در شب ساخته شده

این سلاح دارای دو نوع قنداق میباشد

الف - قنداق ثابت : از جنس کائوچو یا چوبی جهت استفاده یگانهای پیاده و تک تیرانداز.

ب – قنداق تاشو : در دو مدل تاشو از زیر و تاشو از بغل جهت گشت شهری ، نیروهای زرهی ، چترباز و چریکی ساخته شده است.

مختصات

کشور سازنده

اتحاد جماهیر شوروی سابق

کالیبر

39×62/7 میلیمتر

سرعت اولیه گلوله

810 متر بر ثانیه

تعداد خان و گردش

4 عدد از چپ به راست

وزن سلاح بدون خشاب

270/3 کیلوگرم

وزن خشاب 30 تیری فولادی

355  گرم

وزن خشاب 30 تیری کائوچوئی

235  گرم

وزن خشاب 30 تیری آلومینیومی

170  گرم

طول گام

5/23  سانتیمتر

تعداد گام

5/1  دور

وزن فشنگ

16  گرم              

وزن سرنیزه با جلد

450 گرم

طول سلاح با سرنیزه

102  سانتیمتر

طول سلاح بدون سرنیزه

94  سانتیمتر

طول سلاح با قنداق بسته

66  سانتیمتر

طول کلاش ساخت ایران

80 سانتی متر

نواخت تیر علمی

550 الی 600  تیر در دقیقه

نواخت تیر عملی در حالت رگبار

100  الی 120  تیر در دقیقه

برد مفید

800 تا 1000 متر

برد نهائی

2000  متر

متعلقات

1 – سرنیزه : در قسمت جلو سلاح زیر لوله نصب شده و در جنگ تن به تن از آن استفاده میشود و در مدل AKM  از سرنیزه و غلاف میتوان بعنوان سیم چین استفاده نمود.

2 – لوله رابط : بجای شعله پوش در قسمت جلوی سلاح نصب شده و جهت پرتاب نارنجک تفنگی کاربرد دارد.

3 – ابزار نشانه روی در شب : از دو قسمت فسفری تشکیل شده که بر روی شکاف درجه و مگسک نصب میگردد و برای نشانه روی در شب استفاده میگردد.

4 – دوربین مادون قرمز : امکان نشانه روی دقیقتر در شب را برای تیرانداز میسر میسازد.

5 – دوربین معمولی : با نصب آن بر روی سلاح در مأموریت تک تیراندازی استفاده میشود.

6 – انواع خشاب : در مدلهای آلومینیومی ، کائوچوبی و فولادی 30 ،40 ،75 فشنگی موجود است.

7 – پوکه کش : زمانیکه زه پوکه خارج شده باشد و مقداری از پوکه داخل لوله مانده باشد استفاده میگردد.

8 – شعله پوش مانوری : تیراندازی خودکار با فشنگ گازی را میسر میسازد.

9 – وسایل تنظیف : برس نرم ، برس زبر ، فرچه مویی ، روغندان ، آچار مخصوص تنظیم مگسک ، سمبه و طناب

10 – دو پایه : هنگام استفاده از سلاح برای تیراندازی با دقت بالا بکار میرود.

11 – رابط جفت خشاب : جهت استفاده سریع از خشاب و مهمات بیشتر .

انواع فشنگ

نوع

علامت مشخصه

کاربرد

معمولی

مرمی برنگ مسی و پوکه آن در رنگهای سبز و مسی

علیه نفرات دشمن

رسام

نوک مرمی برنگ سبز

علامت دادن،تصحیح تیریا ثبت تیر

ثاقب

نوک مرمی برنگ سیاه

علیه استحکامات و خودروهای دشمن

ثاقب آتشزا

نوک مرمی برنگ سیاه و قرمز

علیه انبار پوشاک ،مهمات و سوخت

جنگی واترپروف

لاک قرمز رنگ در محل اتصال مرمی و دور چاشنی

مقاومت بیشتر در برابر رطوبت

آموزشی

فاقد چاشنی و باروت و داشتن سوراخ روی پوکه

جهت آموزش و تمرین فشنگ گذاری

آموزشی جدید

مرمی و پوکه پلاستیکی به رنگ آبی

جهت آموزش و تمرین فشنگ گذاری

گازی معمولی

فاقد مرمی،سرجمع و کوتاه بودن آن ،هشت پر

جهت آموزش و ایجاد سروصدا

گازی مخصوص

فاقد مرمی،سرجمع و بلند بودن آن،پنج پر

مخصوص پرتاب نارنجک تفنگی

انواع نارنجک تفنگی

نوع

علامت مشخصه

کاربرد

ضد تانک

رنگ بدنه حنایی،بزرگ بودن کالیبر         M60

علیه ادوات زرهی و مواضع دشمن

ضد نفر

رنگ بدنه حنایی،باریک بودن کالیبر  M60 P1 

علیه تجمع نفرات دشمن

منور

رنگ بدنه حنایی،نیم بیضی بودن سر   ILL      

روشن کردن خط لجمن

دودزا

رنگ بدنه حنایی،نیم گرد بودن سر   SMOK  

استتار و محدود کردن دید دشمن

آموزشی

بدنه گوشتی به رنگ آبی وبزرگ بودن کالیبر

جهت آموزش

تذکر : پرتاب نارنجکهای تفنگی صرفاً باید از سلاح و مهمات مخصوص پرتاب نارنجک تفنگی صورت گیرد مانند سلاح ساخت یوگسلاوی.



 


آموزش نظامی

ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

تاریخچه

اولین مدل این سلاح که در واقع مدل کوتاه شده سلاح M 16 است در سال 1965 ساخته شد.

کلت کماندو برای استفاده نیروهای ویژه آمریکا که در ویتنام می جنگیدند طراحی شد ، بدین شکل که با کاهش طول لوله سلاح M16 از 51 سانتیمتر به 5/25 سانتیمتر و کوتاه کردن قنداق آن به میزان 6/7 سانتیمتر در مجموع 33 سانتیمتر از طول سلاح کاسته شد . روپوش لوله مدل اولیه کلت کماندو سه گوش مانند و شعله پوش آن همان شعله پوش سه شکافه مورد استفاده در سلاح M16 بود.سربازان آمریکایی مستقر در ویتنام که از سنگینی و طول زیاد سلاح M16خسته شده بودند ، به سرعت این سلاح را پسندیدند به همین دلیل ارتش آمریکا در صدد ارتقا این سلاح و تولید نمونه مخصوص آن برای یگانهای هوابرد و چترباز خود بر آمد.

این مدل ارتقا یافته کمی سبکتر از مدل قبلی و دارای روپوش لوله استوانه ای شکل بود.البته کوتاه کردن لوله سلاح باعث بروز مشکلاتی هم شد ، از جمله صدای حاصل از شلیک این سلاح بسیار بلند بود و باعث سنگین شدن گوش سربازان می شد . همچنین بعلت کوتاه شدن لوله ، شعله حاصل از احتراق باروت بسیار قوی شده بود که باعث سوختن صورت تیرانداز یا دیده شدن تیرانداز توسط افراد دشمن در شب می شد .کارخانه کلت هر دوی این مشکلات را با نصب یک شعله پوش درازتر (برای مخفی کردن شعله ) و یک روپوش استوانه ای جدید که حکم یک جاذب صدا را نیز ایفا می کرد ، حل کرد. این مدل به کلت کماندو مدل 609 معروف شد . ارتش آمریکا پس از ارتقا این سلاح آنرا با کد XM – 177 E1 معرفی کرد. بدنه این مدل کاملا شبیه سلاح M16 بود و دستگیره کمکی برای حفظ بهتر تعادل در هنگام شلیک در زیر روپوش لوله نصب شده بود.

در سال 1967 کارخانه colt با ایجاد کمی افزایش در طول لوله سلاح ، طول آن را به 2/29 سانتیمتر رسانده و آن را با کد XM – 177 E2 معرفی کرد . بعدها با معرفی مدلهای M16 A2 و M16 A3 بدون دستگیره حمل در قسمت بالای بدنه سلاح ،کارخانه کلت نیز مدل کماندو را بدون دستگیره حمل و البته مجهز به ریل مخصوص نصب دوربین معرفی کرد. این مدل همچنین به مکانیزم آتش سه تیر مجهز شده بود . کلت کماندوهایی که امروزه تولید می شوند همگی مجهز به بدنه سلاح مدل M16 A2 و M16 A3 و لوله 5/11 اینچی (2/29 سانتیمتر ) و شعله پوش سه شکافه بکار گرفته شده در سلاح M16 هستند .همگی این مدلها مجهز به مکانیزم سه تیر نیز هستند . از نقطه نظر مکانیزم ، این سلاح هیچ تفاوتی با برادر بزرگتر خود یعنی M16 ندارد.

مشخصات

بدنه سلاح دو تکه و ساخته شده از آلومینیوم و کروم ،گلنگدن عمل کننده با فشار مستقیم گاز باروت از نوع چرخشی بوده  از موارد اشتراک این سلاح و سلاح M16 هستند .قنداق کشویی این سلاح از نوع تلسکوپی و از جنس فلز ساخته شده .بعلت قرار گرفتن فنر ارتجاع در قنداق کلت کماندو ، این سلاح نمی تواند از قنداق تاشو ( از زیر یا از بغل ) استفاده کند .

کلت کماندو را میتوان با خشابهای 20 و 30 تیر مورد استفاده دو سلاح M16 A2 و M16 A3 تغذیه کرد البته این سلاح قابلیت نصب خشاب 100 تیر مدل Beta – c متعلق به M16 را نیز داراست ( این خشاب از دو خشاب دایره ای بهم چسپیده ساخته شده ) .

کلت کماندو یکی از تفنگهای محبوب سربازان و نیروهای ویژه آمریکا ست . کشورهای زیادی از جمله رژیم اشغالگر قدس ، ژاپن ، کره جنوبی و انگلیس از این سلاح استفاده کرده اند و همگی آنان سبکی ، خوشدستی و نواخت تیر فوق العاده آنرا ستوده اند.

مختصات

کالیبر : 45 × 56/5 میلیمتر

مکانیزم : فشار مستقیم گاز باروت

طول با قنداق بسته : 68 سانتیمتر

طول با قنداق باز : 2/76 سانتیمتر

طول لوله : 2/29 سانتیمتر

وزن : 44/2 کیلو گرم

نواخت تیر : 750 تیر در دقیقه

ظرفیت خشاب : 30 تیر



آموزش نظامی

ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

تاریخچه  تفنگ ژ3    G3

کشورهای سازنده جنگ افزار بعد از جنگ جهانی دوم به این فکر افتادندکه که تفنگ انفرادی بسازند ، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک بدین معنا که هم قدرت یک تیربار (مسلسل) را داشته باشد و هم دقت تفنگ را.لذا در سال 1959 شرکت (( Heckler & Koch آلمان غربی موفق شد تفنگ اتوماتیک و نیمه اتوماتیک ( ژ3 ) را به جهان عرضه کند.در حال حاضر بیش از 50 کشور دنیا از این سلاح استفاده می کنند و 8 کشور نیز از جمله جمهوری اسلامی ایران خود ،سازنده این سلاح میباشند.

بیش از 45 سال است که سلاح ژ3 بعنوان سلاح سازمانی در اختیار ارتش و نیروهای مسلح ایران است.این سلاح در ابتدا بصورت تعداد محدودی توسط کارخانه ( هکلر و کخ ) تحویل ارتش ایران گردید.سپس کارخانه ( Heckler & Koch ) اقدام به راه اندازی خط تولید این سلاح در صنایع مسلسل سازی ارتش (جنگ افزارسازی فعلی) نمود.پس از پیروزی اقلاب اسلامی متخصصین آلمانی ، ایران را ترک کردند.در جریان پیروزی انقلاب اسلامی و با هجوم مردم به کارخانه و اشغال آن بسیاری از مدارک فنی و ابزارآلات تولید آن معدوم و مفقود گردید.سپس با تلاش متخصصین متعهد و انقلابی ایرانی کارخانه ، خط تولید بازسازی و راه اندازی شد.بدلیل استفاده از این سلاح در ارتش ایران و انعقاد پیمان منحله ( سنتو ) بین 3 کشور ایران،ترکیه و پاکستان ،این دو کشور نیز نسبت به انتخاب این سلاح برای نیروهای مسلح خود مبادرت ورزیدند. نمونه های جدید این سلاح مجهز به مکانیزم چکاننده 3 تیر نیز میباشد.

مشخصات  تفنگ ژ3    G3

جنگ افزاری  است انفرادی ،خودکار و نیمه خودکار که با فشار غیر مستقیم گاز باروت مسلح و لوله آن با هوا خنک میشود.با خشاب 20 فشنگی از زیر تغذیه و دارای برگه ناظم آتش 3 وضعیتی ( بالا ضامن ، وسط تک تیر ، پائین رگبار ) میباشد.و دارای دو نوع دستگاه نشانه روی است :

الف – دستگاه نشانه روی مکانیکی : شامل مگسک ثابت و روزنه دید متحرک (طبلک برد) که روی طبلک برد متحرک از اعداد 1 الی 4 مدرج شده و هر عدد نشانگر 100 متر میباشد.

ب – دستگاه نشانه روی اپتیکی (دوربین) : که توسط یک پایه استاندارد بر روی قبضه نصب میگردد و خود دوربین در دون نوع متفاوت ( 1 – دوربین دید در شب . 2 – دوربین معمولی ) میباشد.این سلاح در دو نوع قنداق ساخته میشود:

الف ) قنداق ثابت چوبی و کائوچویی G3-A3

ب ) قنداق تاشو فلزی کشویی G3-A4

مختصات فنی تفنگ G3-A3

کالیبر : 51 × 65/7  میلیمتر

سرعت اولیه گلوله : 800 متر بر ثانیه

تعداد و گردش خان : 4 عدد از چپ به راست

وزن سلاح بدون سرنیزه : 200/4 کیلوگرم

وزن سلاح بدون خشاب : 300/4 کیلوگرم

وزن خشاب آلومینیومی : 130 گرم

وزن خشاب فولادی : 260 گرم

نواخت تیر علمی : 500 الی 600 تیر در دقیقه

نواخت تیر عملی : 120 الی 150 تیر در دقیقه

برد مفید : 400 متر

برد موثر : 600 متر

برد نهایی : 3750

طول سلاح بدون سرنیزه : 5/102 سانتیمتر

طول سلاح با سرنیزه : 5/124 سانتیمتر

وزن فشنگ : 24 گرم

مختصات فنی تفنگ G3-A4

طول سلاح بسته : 84 سانتیمتر

طول سلاح باز : 102 سانتیمتر

وزن سلاح بدون خشاب : 600/4 کیلوگرم

متعلقات  تفنگ ژ3    G3

سر نیزه،شعله پوش مانوری،بند،دوپایه،دوربین معمولی،دوربین دید در شب، وسایل تنظیف که شامل : روغندان،برس زبر،برس نرمففرچه مویی،زنجیر لوله پاک کن،خشاب آلومینیومی)است.وسایل لوله جوفی (جعبه خفیف ) که با نصب این وسایل بر روی سلاح میتوان کالیبر آنرا به 22/0 اینچ تبدیل نمود.این کار جهت شکار و تمرین تیراندازی انجام میگیرد .که وسایل لوله جوفی عبارتند از : آلات متحرکه مخصوص ، 2 عدد خشاب مخصوص 22/0 اینچی ، لوله مخصوص خفیف ، جعبه تنظیف.

 




 


آموزش نظامی

ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

در سال 1961 مسلسل سبک کلاشنیکف با نام RPK بر پایه سلاح هجومی AXM تکمیل و برای ورود به خدمت پذیرفته شد.

مسلسل سبک RPK از نظر شکل طراحی شباهت زیادی به سلاحهای کلاشنیکف دارد و حتی از قطعات آنها قابل تعویض با یکدیگر هستند.عمده ترین تفاوت بین آنها نصب لوله سنگین تر ، دوپایه های تاشونده و خشاب با گنجایش بالا میباشد.لوله اسلحه 590 میلیمتر طول دارد که از قابلیت شلیک تیر تا فاصله 800 متری نیز برخوردار است.ضخامت بالای لوله سلاح ، شلیک شدید و گسترده را ممکن می سازد.استفاده از یک دوپایه بر روی این اسلحه باعث افزایش دقت شلیک آن میشود.شکل قنداق اسلحه از مسلسل RPD برگرفته شده است و به گونه ای است که امکان گرفتن اسلحه با دست چپ در هنگام شلیک را فراهم می کند.سایت هدفگیری اسلحه ابزار ویژه ای برای تصحیح انحرافات جانبی دارد.سیستم خشاب و تغذیه اسلحه ، سازندگان را مجبور کرد که یک خشاب مورب 40 تیر و یک خشاب مدور 70 تیری را برای آن ارائه دهند.

نمونه RPKS از این اسلحه (6P8) با قنداق مشابه تاشونده به سمت چپ برای چتربازان تکمیل شد.نمونه های RPKN و RPKSN را نیز میتوان به سایتهای هدفگیری شبانه مجهز کرد.شباهت گسترده قطعات و واحدهای این مسلسل با AKM ، تولید آنرا بسیار راحت تر کرد.کار تولید این اسلحه در کارخانه ماشین سازی ( مولات ) صورت گرفت.

مسلسل RPK در بیش از 20 کشور جهان عملیاتی است و چندین کشور نیز به تولید تحت امتیاز گونه های مختلف آن ادامه می دهند.

مختصات فنی  RPK

کالیبر : 39× 62/7 میلیمتر

وزن سلاح بدون خشاب : 800/4 کیلوگرم

طول سلاح : 104 سانتیمتر

طول لوله : 59 سانتیمتر

سرعت دهانه : 745 متر بر ثانیه

نواخت تیر علمی : 600 تیر در دقیقه

نواخت تیر عملی : 150 تیر در دقیقه

برد هدفگیری : 1000 متر

گنجایش خشاب : 40 یا 75 تیر




 

آموزش نظامی

ثبت شده در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

سلاح هجومی Enfield SA-80 ، ساخت انگلستان

سلاح هجومی Enfield SA-80 ، آخرین محصول رسمی و سازمانی كارخانه انفیلد انگلستان محسوب می شود. ارتش انگلستان در دهه 80 میلادی ، تصمیم به بكارگیری نسل جدیدی از سلاح های انفرادی با كالیبر كوچك و سرعت دهانه بالا گرفت. این پروژه ، با معرفی 2 سلاح SA80IW (سلاح پیاده نظام) و SA80LSW (سلاح پوشش سبك) آغاز شد. درواقع ارتش انگلستان قصد داشت تا سلاح FAL بلژیكی با كالیبر 62/7 میلیمتر را از رده خارج كرده و از سلاحی جدید استفاده كند. در سال 1977 و با ورود گلوله های 56/5 میلیمتری به بازار سلاح های انفرادی ناتو ، كارخانه انفیلد یك نوع گلوله جدید با كالیبر 19/0 اینچ (85/4 میلیمتری) را آزمایش كرد. سلاحی كه برای شلیك این گلوله ساخته شد ، XL65 نام گرفت.

XL65 حداقل در ظاهر و بصورت كلی ، بسیار شبیه

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نویسنده: FSDF ׀ تاریخ: چهار شنبه 23 مرداد 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

CopyRight| 2009 , 15rand.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com